Naslovna / Vesti

Sve što želite da znate o sterilitetu i vantelesnoj oplodnji

Priredio/la: V.St.|10:00 - 19. 04. 2023.

Svi parovi koji žele da se ostvare u ulozi roditelja, a posle izvesnog vremenskog perioda im to ne polazi za rukom, mogu zakazati svoj besplatni susret i savetovanje u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila 2023. godine sa timom stručnjaka iz Soluna

sterilitet

Sterilitet ili neplodnost je stanje koje karakteriše izostanak trudnoće nakon 12 ili više meseci redovnih nezaštićenih odnosa. Za mnoge parove, ostvarenje roditeljstva ne dešava se uvek brzo i jednostavno, u skladu sa očekivanjima. Skoro svaki sedmi par u Srbiji ima problema sa dobijanjem potomstva, dok svaki 12. par nikada ne ostvari svoju želju za roditeljstvom. Zato je veoma važno pomoć stručnjaka potražiti na vreme.

Postizanje trudnoće je veoma složena procedura. Razloga koji mogu dovesti do problema da žena ostane u drugom stanju je previše. Problem kod žena može biti u materici, jajnicima ili jajovodima. Svakako najčešći razlog jeste starost žene koja utiče na smanjenu funkciju jajnika i jajne ćelije koje kod starijih žena nose sa sobom anomalije. Iako je muški sterilitet u drugom planu, ni njega nikako ne treba potcenjivati zato što raste broj muškaraca sa azospermijom. Najčešći problem kod muškaraca je smanjen broj spermatozoida ili loša pokretljivost ili nepostojanje spermatozoida u spermogramu – kaže dr dr Kiriakidis Mihalis.

Svi parovi koji žele da se ostvare u ulozi roditelja mogu zakazati svoj besplatni susret i savetovanje u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila 2023. godine. Tim stručnjaka klinike iz Soluna, jedne od najsavremenijih ustanova za vantelesnu oplodnju u Evropi, u tom periodu boraviće u Beogradu. Tim stručnjaka u sastavu:

– Dr Mihalis Kiriakidis, MD, M.Sc. Ginekolog specijalista za asistiranu humanu reprodukciju, i
– Dimitris Michalakis, MD, M.Sc. Ginekolog specijalista za asistiranu reprodukciju

obavljaće besplatne konsultacije sa parovima koji žele da se ostvare u ulozi roditelja i biće na raspolaganju za sva pitanja zainteresovanih. Zainteresovani pojedinci i parovi mogu da zakažu besplatno savetovanje i obezbede svoj termin sa timom klinike putem OVOG linka.

O klinici

Klinika iz Soluna je najsavremeniji centar za asistiranu reprodukciju koji je osnovan 2004. godine. Centar okuplja više od 100 eksperata u oblasti vantelesne oplodnje, genetike embriona, donacije i krioprezervacije genetičkog materijala. Vanserijski rezultati klinike iz Soluna potvrđuju poverenje parova i izdvajaju stručnost tima centra – sedam od deset žena ostane u drugom stanju sa donacijom jajne ćelije, dok je uspešnost donacije embriona veći od 70 odsto. Individualni pristup lečenja prilagođen je potrebi svakog pacijenta ili para – laboratorija je opremljena najmodernijom opremom, dok iskustvo lekara i embriologa premašuje nivo od preko 60.000 ciklusa vantelesnih oplodnji. U ovom centru, mogućnost ostvarivanja u ulozi roditelja imaju svi parovi, ali i žene koje nisu u partnerskim zajednicama.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo