Vesti

Završena velika konferencija o VTO pod nazivom „Put do novog života”

Konferencija o vantelesnoj oplodnji „Put do novog života“, održana 16. jula, okupila je vodeće stručnjake iz oblasti reproduktivne medicine

Velika Konferencija o VTO pod nazivom PUT DO NOVOG ŽIVOTA”, održana je u utrorak 16. jula u organizaciji “Telegraf Media Group”, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz podršku ministra zdravlja Zlatibora Lončara na kojoj smo okupili najbolje stručnjake iz ove oblasti.

Kakva su iskustva, šta je sve država uradila po ovom pitanju, šta je dostupno od procedura u našoj zemlji, koje novine nam stižu, odgovorili su naši stručnjaci.

Ministar zdravlja, dr Zlatibor Lončar dao je uvodnu reč i prošao je kroz analizu svega što je država uradila kako bi pomogla svima onima koji se bore sa sterilitetom, ali je otkrio i koje nam novine stižu.

Konferencija je bila podeljena na dva panela, u prvom – Zajedno – da nas bude više!, prof.dr Aleksandar Stefanović direktor GAK Višegradska, govorio je Banci reproduktivnih ćelija i o svemu što je dostupno, prof. dr Predrag Sazdanović iz UKC Kragujevac doneo je najnovije podatke o uspešnosti VTO, dok je embriolog dr Ana Jeremić, šef Kabineta za embriologiju GAK „Narodni front“, iznela isvoja iskustva iz prakse i odgovorila na mnoga stručna pitanja. Moderator prvog panela bila je Ivana Anđelković, projekt menadžer za zdravstvo i urednik zdravlja u Telegraf Media Group.

U drugom panelu – Uvek je pavo vreme! doc. dr Dejan Mitić iz UKC Niš, doc.dr Stevan Milatović iz UKC Vojvodine i dr Davor Živković iz ZC Valjevo, doneli su nam iskustva i informacije iz svojih Centara za VTO, i još jednom objasnili zašto je važno javiti se na vreme. Moderator drugog panela bila je Vesna Stanimirović, urednica eKlinika portala.

Snimak cele konferencije možete pogledati OVDE.