Naslovna / Vesti

Tri pacijenta iz Beograda izlečena od kovida ponovo zaražena virusom!

17:00 - 23. 10. 2020.

Oni koji su preležali koronu ne treba da misle da imaju trajni imunitet, kaže direktorka Kliničko-bolničkog centra „Bežanijska kosa“ Marija Zdravković

devojka sa maskom

Bolest se vraća, iako ste je preležali  Foto: Shutterstock

Direktorka Kliničko-bolničkog centra „Bežanijska kosa“ Marija Zdravković izjavila je na TV Prva da su se u tu ustanovu ponovo javila tri pacijenta koja su ranije izlečena od kovida-19.

Doktorka Zdravković kaže da je karakteristično da niko od njih nije ostao na bolničkom lečenju, niti je imao ponovo zapaljenje pluća, ali su to uglavnom novi udari bolesti.

– Neki imunitet je postignut, ali opominje da svi koji su preležali koronu ne treba da misle da imaju trajni imunitet. Iako postoje antitela imunitet nije kompletan – rekla je Zdravkovićeva i apelovala da svi nose maske i da i svi koji imaju imunitet na virus korona treba da znaju da „on nije stoodstotni“.

Takođe, Zdravkovićeva je rekla da su kapaciteti KBC „Bežanijska kosa“ spremni za prijem novih kovid pacijenata i da za sada nisu popunjeni.

– Najveći broj pacijenata ima između 45 i 50 godina, većina je sa značajno lakšom kliničkom slikom, ali i pored velikog broja zaraženih osoba nemamo ogroman broj ljudi na respiratorima kao što je bilo u junu i julu – rekla je doktorka Zdravković.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo