Naslovna / Deca

Izuzetna priča o roditeljskoj ljubavi: Patentirao najpoznatiji biljni lek protiv kašlja da bi spasio bolesnu ćerku

Priredio/la: eKlinika/PR|10:03 - 22. 12. 2022.

Da li ste nekada čuli za neverovatnu priču koja se krije iza nastanka jednog od najpoznatijih biljnih lekova protiv kašlja? Bilo je to četrdesetih godina prošlog veka, a sudbina jedne devojčice, promenila je ceo svet…

protiv kašlja Ono što je uspeo da napravi otac i farmaceut Karl Engelhard, dokaz je da je ljubav najbolji lek Foto: Promo

Za oca devojčice Glorije, prepreke nisu postojale. Učinio je sve da bi izlečio njenu bolest koja je izazivala kašalj, u trenutku kada je delovalo da leka nema.

Glorija je bolovala od akutne infektivne bolesti koja je uzrokovala intenzivan kašalj za koji, u to vreme, nije postojao adekvatan lek. Njen otac, jedan od potomaka osnivača kompanije Engelhard, farmaceut Karl Engelhard, očajnički je pokušavao da pronađe rešenje i pomogne svojoj bolesnoj kćerki. U potrazi za lekom, dane je provodio čitajući i istraživajući sve knjige koje je uspeo da pronađe i konsultovao se sa svim relevantnim medicinskim stručnjacima.

Posebnu pažnju privukla mu je biljka bršljan, kada je, sasvim slučajno, tokom istraživanja, naišao na podatak da su deca iz jedne pokrajine u Francuskoj koja su pila mleko iz čaša i posuda napravljenih od ove biljke, bila otpornija na kašalj.  Tada je zaključio da su se zapravo sastojci bršljana iz posuda prenosili u mleko i da ova biljka verovatno može da ima veliki potencijal u lečenju respiratornih bolesti.

Dani su prolazili, Glorijino stanje se pogoršavalo, a vremena nije bilo dovoljno. Pred Karlom je ostala još samo jedna mogućnost – da se usmeri na istraživanje lekovitosti bršljana i pokuša da napravi ekstrakt koji će upotrebiti u proizvodnji leka protiv kašlja.

Razvio je svoj prvi proizvod na bazi bršljana, a u samo jednu staklenu bočicu stala je sva njegova ljubav i zabrinutost. Ono što je uspeo da napravi, dokaz je da je ljubav najbolji lek.

Zaštićeni ekstrakt bršljana EA 575®

U jedinstvenom proizvodnom procesu nemačke kompanije Engelhard nastaje patentirani ekstrakt lista bršljana EA 575, čije pojedinačne karakteristike mogu da se uporede sa otiscima prstiju. Jedinstvena snaga bršljana dokazana je samo u zaštićenom ekstraktu bršljana EA 575® koji se nalazi samo u Prospanu.

Poboljšanje se ubrzo videlo i Glorija je zahvaljujući specijalnoj formuli koju je pripremio njen otac – uspela da ozdravi.

Tako je nastao lek Prospan®, zahvaljujući kome danas pamtimo ljubav, a ne kašalj.

Karl je ubrzo počeo da radi sa međunarodnim timom istraživača na razvoju i uvođenju Prospan® leka protiv kašlja, a u narednim godinama, lek se kontinuirano razvijao i postao broj jedan u svetu u borbi protiv kašlja.

biljni lek protiv kaslja

Foto: Promo

Nastao iz ljubavi, Prospan® danas predstavlja kompleksan spoj nauke, nemačke tehnologije i fitoterapije namenjen svim generacijama, a na tržištu Srbije ove godine obeležava 20 godina postojanja. Kao nezaobilazni član svake kućne apoteke, Prospan® je jednako delotvoran u borbi protiv kašlja kod dece, ali i odraslih.

Upotrebljava se za olakšavanje iskašljavanja kod produktivnog kašlja, kod odraslih, adolescenata i dece uzrasta od dve godine i starije. Za decu je namenjen sirup, dok je za odrasle pripremljena posebna formulacija sa ukusom mentola – Prospan® liquid sirup.

Prospan® sirup razređuje gust sekret u disajnim putevima, olakšava iskašljavanje, smanjuje upalu i tako smiruje produktivni kašalj. Prirodnog je porekla sa prijatnim ukusom trešnje, koji odgovara i deci i odraslima. Nema šećera, alkohola ni veštačkih boja, a sadrži kao aktivnu komponentu suvi ekstrakt lista bršljana.

Pre upotrebe detaljno proučiti uputstvo. O indikacijama, merama opreza i neželjenim reakcijama na lek posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

(eKlinika/PR)

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo