Piletina je pravi izvor vitamina i minerala. Vitamini poput A, B6, B12, niacina, tiamina ili rivoflabina ili minerali poput gvožđa, cinka, magnezijuma, kalijuma ili fosfora prisutni su u ovom ukusnom mesu. Takođe ima malo natrijuma, pa ga mogu konzumirati ljudi koji boluju od hipertenzije.
Ako joj dodate i spanać, koji je je izvor gvožđa, folata, vitamina E, magnezijuma, vitamina A, vlakana, biljnih proteina i vitamina C, dobićete tanjir pun zdravlja!
Za pripremu ove piletine sa spanaćem nisu vam potrebni sati provedeni u kuhinji, a sastojci su svima dostupni.
Sastojci
1 crni luk, krupno iseckan
2 kašike maslinovog ulja
1 češanj sitno iseckanog belog luka
250 grama belog pilećeg mesa
150 grama spanaća
2 krompira
po prstohvat soli, sušenog ruzmarina, bibera i aleve paprike
Zagrejte rernu na 180-200 stepeni. U velikoj posudi pomešajte krompir, beli i crni luk, ulje, so, ruzmarin i biber.
Ostavite u rerni na 150 stepeni.
Za to vreme u maloj posudi pomešajte alevu papriku, malo soli, ruzmarin i biber. Ovu mešavinu pospite po piletini i stavite je u posudu sa krompirom i lukom. Stavite u rernu da se peče na 170 -175 stepeni oko 35 do 40 minuta.
Izvadite piletinu i poklopite nečim da ostane toplo. U tiganju zagrejati malo ulja i propržiti spanać sa povrćem dok ne omekša, osam do 10 minuta. Pomešajte povrće i služite sa piletinom.