Naslovna / Lepota

Kako da dobijete ružičaste i jedre usne na prirodan način

Priredio/la: eKlinika|13:00 - 23. 05. 2021.

Balzam za usne je samo privremeni efekat koji im daje rozikastu boju, ali, ukoliko primenite tretmane koji povećaju protok krvi u toj regiji lica, dejstvo će biti trajnije

Jedre, sočne i prirodno ružičaste usne svako može imati uz pomoć jednostavnih tretmana kao što su balzami za usne, piling ili maska za usne. Međutim, to će biti samo privremen efekat. Zbog toga treba probati neki od prirodnih, domaćih tretmana koji se lako prave kod kuće, a zbog kojih usne postaju ružičaste, sočne i hidrirane zbog povećanog protoka krvi u toj regiji lica.

Piling za usne

Nežni piling može da pomogne u uklanjanju suve kože koja usnama može dati grublji izgled. Takođe, može stimulisati cirkulaciju, što rezultira privremeno ružičastim usnama. Postoji mnogo pilinga za usne dostupnih u prodavnicama. Ali, možete ga i sami napraviti mešanjem šećera ili soli sa uljem, kao što je ulje slatkog badema ili kokosa.

Način upotrebe pilinga

Nežno umasirajte piling na suve usne.
Isperite i osušite usne.
Nanesite balzam za usne.
Koža na usnama je nežna, zato nemojte jako da trljate. Ne koristite pilinge za usne više od jednom ili dva puta nedeljno i ne koristite pilinge formulisane za lice ili telo, jer mogu biti preoštri.

Masaža usana

Masaža može pojačati cirkulaciju usana, što može učiniti da one izgledaju ružičastije. Usne možete jednom dnevno nežno da masirate kokosovim uljem, kako biste nahranili kožu. Ulje možete ostaviti preko noći na usnama jer će tako delovati kao hidratantni tretman.

Maske za usne

Maske za usne su tretmani koji uključuju nanošenje određene supstance na usne koja se ostavi da deluje neko  vreme, a zatim ispire. Maske za usne koje sadrže kurkumu poboljšavaju zdravlje i izgled usana. Istraživanje iz 2018. primećuje da kurkuma može da smanji hiperpigmentaciju na licu, što može objasniti zašto je ovaj sastojak popularan. Međutim, potrebno je više istraživanja kako bi se definitivno dokazalo da deluje i na usne.

Maska za usne od kurkume

Pomešajte prah kurkume sa kokosovim uljem.
Nanesite na usne i ostavite da deluje 15 minuta.
Operite i osušite usne.
Imajte na umu da kurkuma može prouzrokovati privremeno bojenje kože oko usana.

Balzam za usne od mente

Neke kozmetičke kompanije koriste ulje mente u balzamima za usne kako bi one dobile prirodno ružičasti izgled. Ulje peperminta sadrži mentol, jedinjenje koje može proširiti krvne sudove kada se primenjuje lokalno, navodi se u  studiji iz 2016. godine. Međutim, ukolite imate problem sa pucanjem kože usana izbegavate mentol i pepermint, jer on može da iritira ispicalu kožu i tkivo.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Tanja
14:47, 23. 05. 2021.
Odgovori

Odavno vec kad perem zube,cetkicom izmasiram lagano i usne.Posle dok mazem lice kremom magija pcele namazem i usne,tako da one dobiju i boju i punocu.

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo