Naslovna / Prirodna medicina

Čemu me je sve naučila menopauza

Priredio/la: eKlinika/PR|9:55 - 19. 02. 2024.

Jedan od najtežih delova perioda perimenopauze i menopauze može biti osećaj da prolazite kroz sve ovo sami – drugi samo osećaj straha da ono što trenutno osećate nikada neće proći. Veoma je važno znati da niste u pravu…

menopauza

Menopauza – hiljade žena prolazi kroz iste ili različite, ali veoma slične poteškoće tokom ovog perioda. Suočavaju se sa istim simptomima, imaju iste brige kao i vi – i tako mnogo žena je prošlo kroz sve to a izašle su kao pobednice. Kad vas sledeći put preplavi osećaj kao da nećete preživeti menopauzu, zapamtite da su mnoge žene bile tamo gde ste sada vi i prebrodile sve to.

Razni su načini kako možete pomoći sebi. Da li ćete se odlučiti za vežbanje, promenu dotadašnjeg načina ishrane, vraćanjem starim hobijima, razgovorima sa ženama koje takođe, prolaze kroz period perimenopauze, menopauze ili postmenopauze ili korišćenjem nekih suplemenata, odluka je na vama.

Perimenopauza i menopauza iz Dijaninog ugla

Prenosimo vam priču jedne žene kojoj je perimenopauza došla iznenada i kako to uvek biva u nezgodnom trenutku, ali iz koje je izašla kao pobednik:

Dijana, samohrana majka je u perimenopauzu, a da nije znala ušla u svojoj 48. godini. Tada je živela sa svoja dva sina od 14 i 12 godina, u manjem mestu, gde menopauza i ne postoji. Odjednom je plakala po ceo dan, u prodavnici, na ulici, potpuno bez ikakvog razloga. Dešavalo joj je da se rasplače kad pogleda na raf sa čokoladama… Pored toga, mnogo noći je bila budna, a kada zaspi budila bi se oblivena znojem i strašnim mislima, od odlučne i snažne i smirene žene postala je anksiozna i nervozna. Više nije mogla ni da se usredsredi na posao, na razgovor sa decom, da brine o majci koja je išla na hemoterapiju… Otišla je kod lekara u grad i nakon obavljenih analiza, zaključak je bio sve je u redu ali ušli ste u perimenopauzu.

Porazgovarala je sa svojom drugaricom o tome kako se oseća i ona joj je predložila da počne da se bavi nekom fizičkom aktivnošću, i poklonila joj spravu za veslanje, koja njoj više nije bila potrebna. Takođe joj je iz iskustva predložila da počne sa korišćenjem prirodnog preparata koji će joj pomoći i smanjiti tegobe sa kojima se trenutno suočava. Dijana je počela sa veslanjem (u kuhinji) i korišćenjem OestofactaE. Danas, nakon četiri godine je član ženskog veslačkog kluba i srećna i zadovoljna žena.

Dijana danas kaže da je menopauza naterala da počne da brine o sebi nakon godina brige o svima drugima: da ranije odlazi u krevet, da više vremena provodi na svežem vaazduhu, da češe izgovori NE kao odgovor, pažljivo bira kako troši svoju energiju i vreme i da pomoć uvek postoji. Za nju je dobitna kombinacija bila: fizička aktivnost i Oestrofact E.

menopauza

Šta je Oestrofact E i šta sadrži?

Oestrofact E je prirodni preparat koji se sastoji od biljnih estrogena iz crvene deteline i vitamina E. Ekstrakt crvene deteline sadrži četiri izoflavona, fitoestrogene, što ga čini jedinstvenim izvorom ovih supstanci. Za razliku od drugih izvora fitoestrogena, crvena detelina ne dolazi iz genetski modifikovanih biljaka, što predstavlja dodatnu sigurnost. Biljni estrogeni ne izazivaju ozbiljne neželjene efekte i uspešno ublažavaju simptome menopauze.

Vitamin E je snažan antioksidans koji štiti ćelije od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Oestrofact E pruža savremen pristup u rešavanju problema žena tokom menopauze, kao i u periodu pre i posle nje.

Svaka kapsula Oestrofact E preparata sadrži 50 mg standardizovanog suvog ekstrakta crvene deteline sa minimalno 40% ukupnih izoflavona, i 18 mg vitamina E. Standardizovani ekstrakt crvene deteline sadrži četiri aktivna izoflavona: biohanin A, formononetin A, daidzein i genistein, što ga čini jedinstvenim u odnosu na druge biljne izvore fitoestrogena koji obično sadrže samo dva.

Oestrofact E, pomaže u ublažavanju neprijatnih simptoma menopauze kao što su valunzi, pojačano znojenje, nervoza, nesanica i glavobolja. Takođe, pomaže u zaštiti srca i krvnih sudova, očuvanju integriteta kostiju i prevenciji osteoporoze, kao i u poboljšanju elastičnosti i hidrataciji kože i sluzokože. Vitamin E je takođe koristan za negu kože, posebno u slučajevima oštećenja ili suvoće, kao i za negu kose.

Osim što pomaže u zaštiti kože od UV zračenja, unos vitamina E doprinosi i opštoj zaštiti organizma. Oestrofact E, kao proizvod kompanije Pharmanova, predstavlja prirodan izvor fitoestrogena i vitamina E, pružajući podršku ženama u procesu menopauze i očuvanju njihovog zdravlja.

Kako Oestrofact E deluje?

Oestrofact E deluje kao hormonski modulator, što znači da usklađuje nivoe endogenog estrogena u ženskom organizmu, ali bez rizika od nastanka estrogen-zavisnih tumora. Ova jedinstvenost preparata ogleda se u kombinaciji crvene deteline i vitamina E u jednoj kapsuli.

Pravilnom upotrebom ovog proizvoda postižu se sledeći efekti:

  • Ublažavanje i otklanjanje neprijatnih simptoma prelaznog doba, kao što su:
    • Jačina i učestalost valunga
    • Pojačano znojenje
    • Bolovi u kostima i zglobovima
    • Anksioznost i nesanica
    • Depresija
    • Glavobolje
    • Lupanje srca
  • Pomoć u zaštiti srca i krvnih sudova, kao i prevenciji kardiovaskularnih oboljenja, kroz:
    • Smanjenje nivoa ukupnog holesterola i lošeg LDL holesterola
    • Povećanje nivoa dobrog HDL holesterola
    • Smanjenje mogućnosti formiranja aterosklerotskih promena
    • Antioksidantno dejstvo koje sprečava oštećenja ćelija prouzrokovana slobodnim radikalima, što doprinosi očuvanju krvnih sudova
  • Pomoć u očuvanju integriteta kostiju i prevenciji osteoporoze
  • Poboljšanje elastičnosti i vlažnosti kože i sluzokože putem stimulacije sinteze kolagena.

Kada treba početi sa uzimanjem Oestrofact-a E?

Najbolje je početi sa korišćenjem Oestrofacta E kada se osete i prepoznaju prvi simptomi premenopauze kako bi se na vreme zaštitili od posledica hormonskih promena. Ženama koje su već ušle u period postmenopauze upotreba ovog proizvoda će značajno olakšati prolazak kroz ovaj period.  Oestrofact E je zbog toga namenjen ženama u premenopauzi, menopauzi i postmenopauzi. Zato, kada pomoć već postoji, treba je iskoristiti na najbolji način.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo