Naslovna / Psihologija

Rutinu u partnerskim odnosima razbijte nekim novim, zajedničkim aktivnostima. Imamo razne ideje

Priredio/la: I. N.|19:00 - 27. 04. 2021.

Neke od ovih ideja će vas jače povezati i sprečiti da vaš odnos sa partnerom upadne u rutinu

Zajedniče aktivnosti u prirodi osnažuju vezu Zajedničke aktivnosti u prirodi osnažuju vezu Foto: Unsplash

Ideje za zajedničke aktivnosti možete da primenite u zavisnosti od raspoloženja, a vašem odnosu će prijati da isprobate nešto novo. Nakon dana provedenog u svakodnevnim obavezama i radnog vremena u rešavanju stresnih situacija, često je teško biti kreativan i shvatiti za šta smo raspoloženi ili koje su zajedničke aktivnosti u kojima bismo mogli da uživamo tokom slobodnog vremena. One vas, takođe, mogu navesti da dođete do sopstvene ideje, smatraju psiholozi i bračni terapeuti.

Romantične zajedničke aktivnosti

1. Pođite zajedno na mesto na kojem ste se upoznali ili se prvi put poljubili i ponovo prođite kroz iskustvo. Pridodajte mu ono za što se niste usudili u to vreme, a šta ste poželeli.
2. Pronađite prijatno okruženje. Idite u prirodu i napravite piknik. Lezite na prostirku, uživajte u zvucima i prizorima prirode, uz svoje omiljeno piće i grickalice. Priroda oporavlja telo i duh, a zajedničei aktivnosti u prirodi pomažu lučanju hormona sreće, a ujedno pružaju i priliku za dublje povezivanje s partnerom.
3. Priuštite jedno drugome sjajno iskustvo koje podstiče sva čula: vid, sluh, ukus i miris. Oljuštite limun i postavite koru ispred nosa partnera, dok on žmuri. Hranite ga, istovremeno, komadićima čokolade. Nežno prelazite unutrašnji deo podlaktice percetom ili finom tkaninom, a onda ga nežno „ugizite“. Pevajte mu tiho. Zamenite uloge, nek on isto priušti i vama.
4. Pogledajte neke od vaših zajedničkih lepih fotografija. Ovo će osvežiti memoriju i vratiti vas u neke divne periode.
5. Odigrajte kviz, nešto poput igre „Istina ili izazov“, samo bez izazova. Nek pitanja budu lične prirode, ali ne i neprijatna. Odgovori će pomoći da se bolje upoznate i još više zbližite i pojačate poverenje.

Zabavne ideje, ako ste za avanturu

1. Idite u prirodu i probajte nešto što nikad niste. Berite jabuke, skupljajte kupine, pođite na rafting, hajking, vozite bicikl ili ugovorite zajedničku turu veslanja. Zajedničke aktivnosti vraćaju čoveka prirodi, snaže duh i spajaju.
2. Nabavite mikrofon i opremu za karaoke i organizujte takmičenje u karaokama kod svoje kuće.
3. Promenite uloge. Zamenite garderobu i imitirajte jedno drugo. Ovo će podsteći maštu i pokazati kako vas partner vidi, a kako vi njega, što doprinosi zbližavanju, a ujedno obećava i mnogo smeha.
4. Preko trpezarijskog stola raširite mrežicu za ping pong i odvojte veče samo za ovu igru. Onaj ko izgubi treba da ispuni želju partneru. Odirgajte dok oboje bar jednom ne izgubite.
5. Sa drugim parom dogovorite zajedničku aktivnost, poput igranja „basketa“, badmintona, bacanja frizbija…
6. Iznajmite skutere i zaštitnu opremu i provedite dan u vožnji.

Zajedničke ideje za aktivnosti

1. Pođite na koncert ili u bioskop na otvorenom.
2. Uradite zajedničko opuštanje uz meditaciju. Ove zajedničke aktivnosti će vam otvoriti čula i dodatno vas zbližiti.
3. Razgovarajte o tome koju destinaciju biste voleli da obiđete, pa se uputite u zajedničku avanturu. Ako ste ljubitelj prirode, posetite planinu na kojoj oboje niste bili, a ako pak volite urbana mesta, posetite grad koji do sad niste obišli.

Kreativni sadržaji

1. Neka vam parter nalakira nokte po svom izboru ili ga pustite da vas našminka. Ovom aktivnošću jačate poverenje, a unosite zabavu u svakodnevnicu.
2. Oboje nacrtajte portete – vi partnerov, a partner vaš. Biće zabavno, a pokazaćete jedno drugome svoj doživljaj osobe, na kreativan način.
3. Pronađite recept slatkiša koji volite, a koji ste jeli zajedno u poslastičarnici. Pripremite ga zajedno, tako što ćete naizmenično dodavati jedan po jedan sastojak.

„Seksi“ zajedničke aktivnosti

1. Dok je partner u ležećem položaju, žmureći postavite ruke na jedan po jedan deo njegovog tela. Nakon svakog položaja rečima opišite doživljaj, a onda zamenite uloge.
2. Povezom prekrijte oči i ljubite se što duže. Tokom ljubljenja se luči hormon sreće, a ova aktivnost delovaće katarzično.
3. Istuširajte se zajedno ili, ako imate veliku kadu, zajedno se potopite. Jedno drugome nasapunjajte leđa ili stopala ili našamponirajte kosu. Ovakvo kupanje ujedno je i spa tretman koji zbližava.
4. Prigušite svetla i upalite sveće. Uljem za masažu izmasirajte jedno drugo.
5. Izvedite lagani striptiz, vi, pa partner. Ne prekidajte dok oboje ne završite sa skidanjem, iako biste možda prekinuli pre završetka.

„Kasni dejt“ ako želite da se ulenjite

1. Nabavite „zvezdano nebo“, samolepljive zvezdice-stikere i lepite ih zajedno po plafonu, puštajući mašti na volju. Zatim ležeći uoćite „sazvežđa“, pronađite im oblike i imenujte ih zajedno.
2. Zajdno spremite večeru, tako što ćete najpre podeliti uloge: budite šef kufinje, dok je partner kuvar, ili obrnuto. Večerajte zajedno, ali ne tamo gde je uočičajeno. Radije se smestite u krevet i prinesite večeru na poslužavniku ili sedite na pod jedno prekoputa drugoga. Ove zajedničke aktivnosti razbijaju rutinu, a jačaju prisnost i osečaj jedinstva.
3. Zapišite nekoliko osobina partnera koje vam se dopadaju, a partner nek uradi isto. „Volim tvoj osmeh“, „Vrlo si seksi“, „Volim tvoje rupice na obrazima kad se smeješ“. Pročitajte ih naizmenično.
4. „Spakujte se“ u pidžame, spremite kokice i pustite film. Obmotajte se jedno oko drugoga i zauzmite položaj kao da ste jedno. Ovo je ujedno i dobar način za ulazak u intiman odnos, ali i u san.
5. Organizujte takmičenje u golicanju i vidite ko može duže da izdrži.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo