Naslovna / Zdravlje

MEDICAL PARK – Mesto gde život počinje ponovo

Piše: eKlinika/PR|10:19 - 16. 11. 2023.

Medical Park je trenutno najveća zdravstvena grupacija u Turskoj.  Kao lider prostire se u 14 gradova širom Turske sa 28 opštih bolnica, a od 2018. godine njihovo predstavništvo postoji i u Srbiji. Medical Park u Beogradu 02. decembra 2023. godine organizuje konsultacije sa prof. dr Cemil Bilirom za sve zainteresovane onkološke pacijente

Medical Park Prof. dr Cemil Bilir: Moje kliničke supspecijalnosti su urološki i ginekološki karcinomi. Godišnje lečim više od 500 novodijagnostikovanih pacijenata Foto: Medical Park promo

MLPCARE Grupacija poznata kao Medical Park osnovana 1993. godine i prednjači sa sledećim bolnicama: Liv Hospital, VM Medical Park i Istinye Univerzitetske bolnice.

Visoka stopa uspešnosti lečenja

Međunarodni pacijenati najčešće se javljaju  za lečenje u bolnicama Medical Park grupacije za oboljenja kao sto su neurohirurška, onkološka, ortopedska, opšta hirurgija, dečja hirurgija, transplantacija organa – bubrega, jetre, koštane srži, kao i kardiologija, te kardiovaskularna hirurgija. Lečenje tako ozbiljnih zdravstvenih problema sprovodi se upravo u brojnim bolnicama Medical Parka, s visokom stopom uspeha.

Medical Park

Foto: Medical Park promo

Medical Park u rangu svetskih vodećih centara za transplantacija organa

Najbolji tretman za krajnji stadijum otkazivanja organa je, kao što svi znamo, transplantacija organa. Ono čemu se svaki transplantirani  pacijent nada i najviše želi  je da transplanirani organ dugo funkcioniše. U tu svrhu nakon operacije važni su praćenje i promene načina života.

​U Medical Parku se za pacijente koji dolaze iz drugih država, transplantiraju isključivo organi živih donora, koji ne moraju biti u krvnom srodstvu s primaocem, ali krvne grupe trebaju biti kompatibilne. Ako i nisu kompatibilne, donor ipak može donirati organ koji će se, u zamenu za kompatibilan, transplantirati nekom drugom pacijentu.

Ova grupacija je u rangu sa vodećim svetskim centrima u polju transplantacije organa, u pogledu napredne tehnologije i specijalizacije.Transplantacije jetre i bubrega rade se u 6 centara. Naši centri za transplantaciju organa pružaju usluge transplantacije bubrega, jetre i kostne srži odraslim i pedijatrijskim pacijentima s veoma visokim stopama uspeha. U 2022. godini je urađena 1.241 transplantacija jetre i bubrega sa uspehom od 98,4% za  transplantaciju bubrega i 90% za transplantaciju jetre.

Transplantacije bubrega i jetre uspešno se izvode u svim starosnim grupama

U Medical Park centrima rade iskusni hirurzi za transplantaciju organa, nefrolozi, gastroenterolozi kao i koordinatori za transplantaciju organa. Osim toga, odraslim i pedijatrijskim pacijentima pružaju se usluge intenzivne nege nakon operacije i po potrebi.

Sve napredne zahvate potrebne nakon transplantacije, posebno EUS, ERCP u gastroenterološkoj ambulanti kao i intervencijske zahvate u radiološkoj ambulanti, sprovode iskusni lekari.

Medical Park

Foto: Medical Park promo

Najnoviji protokoli u lečenju onkoloških pacijenata

Medical Park grupacija prati najnovije američke protokole kada je u pitanju lečenje onkoloških pacijenata. Osim detaljne dijagnostike pre utvrđivanja dijagnoze, bitno je timski doneti odluku o daljem lečenju. Pravovremeno delovanje ključno je za lečenje ove podmukle bolesti.

Naš onkološki tim čine doktori raznih specijalnosti: radiolog, radioonkolog, hirurg, neurohirurg, genetičar i drugi.

Medical Park organizuje konsultacije sa prof. dr Cemil Bilirom u Beogradu 2. decembra 2023, koga smo zamolili da nam kaže nešto o sebi.

– Ja sam medicinski onkolog od 2013. godine i pet godina imam akademsko zvanje šefa odeljenja u Univerzitetskoj bolnici. Moje kliničke supspecijalnosti su urološki i ginekološki karcinomi. Učestvovao sam u više od 20 ispitivanja faze 2 i 3 kao PI / subI sa mnogim kompanijama (npr.: MSD; Astrazenaca, Roche, Novartis, Takeda), pri čemu se većina ispitivanja odnosila na imunoterapije i nove ciljane terapije. Između 2016. i 2017. godine imao sam priliku da godinu dana provedem u  laboratoriji prof. Torchlins na Univerzitetu Northeastern, Centar za farmaceutsku biotehnologiju i nanomedicinu – Boston-MA. Od avgusta 2020. godine sam profesor medicine na Univerzitetu Istinye koji je povezan sa bolnicom VM Medical Park u Istanbulu. Moje podspecijalnosti su urološki, ginekološki karcinomi i rak dojke. Takođe, cirkulišuće tumorske ćelije, molekularno-dijagnostička onkologija su translatorni interes u mojoj akademskoj oblasti. Godišnje lečim više od 500 novodijagnostikovanih pacijenata. U mojoj kliničkoj praksi, imunoterapije, ciljane terapije kao i hemoterapije su rutinske – rekao je ovom prilikom u svojoj kratkoj biografiji sagovornik eKlinika portala prof. Dr Cemil Bilir, poznati turski onkolog i Šef onkološkog tima.

Prof. dr Cemil Bilir u Beogradu

Kao što smo rekli, Medical Park organizuje konsultacije sa prof. dr Cemil Bilirom u Beogradu 2. decembra 2023. Zainteresovani onkološki pacijenti mogu tom prilikom da se konsultuju sa doktorom o daljem lečenju, inovativnim terapijama, suplementaciji, genetskim analzima i svemu što ih interesuje. Zakazivanje je obavezno na broj telefona 060 323 323 0.

Medical Park

Foto: Medical Park promo

O Medical Park grupaciji

Medical Park je trenutno najveća zdravstvena grupacija u Turskoj, i kao lider prostire se u 14 gradova širom Turske sa 28 opštih bolnica. Imaju 19 međunarodnih predstavništa u 13 različitih zemalja i rade s najiskusnijim međunarodnim timom za pružanje najbolje usluge kako partnerima tako i pacijentima. Jedna od najvažnijih karakteristika ove grupacije, koja godišnje prima više od 70 000 pacijenata iz više od 180 zemalja sveta, jeste ta što međunarodnim pacijentima pruža budžetske olakšice. Medical Park pruža kvalitetnu dijagnostiku i terapijske usluge u svim bolnicama, uključujući četiri akreditovane od strane Joint – Međunarodne komisije (JCI).

Medical Park u Srbiji

Medical Park predstavništvo u Srbiji postoji od 2018 godine. Pacijenti ih mogu kontaktirati putem e-maila: medicalparksrb@gmail.com, web stranice medical-centar.rs, instagram stranice medicalpark_srbija, telefona 0603233230 ili posetiti njihove kancelarije. Dostavljenu dokumentaciju prevode i šalju lekarima u Tursku, za drugo mišljenje. Nakon dobijenog odgovora pacijente kontaraju i daju smernice za dalje lečenje.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo