Naslovna / Fitness

Skinite masne naslage sa stomaka uz brze vežbe i jednostavan rekvizit

Priredio/la: Ma.R.|9:00 - 05. 03. 2023.

Ne postoji čudotvorni napitak niti čarobni recept za eliminisanje masnih naslaga sa stomaka, ali postoje efikasne vežbe koje možete uraditi brzo i gde god da se nalazite

masne naslage na stomaku Brzo, jednostavno, efikasno vežbanje sa tvisterom Foto: Shutterstock/Canva

Masne naslage na stomaku jedan su od najčešćih estetskih, ali i zdravstvenih problema. Vitak struk, zategnute noge i zadnjica ali i bolje opšte zdravlje ne možemo da dobijemo preko noći. Ipak, sa efektivnim vežbanjem to je neuporedivo lakše i što je najvažnije, nije nedostižno.

Masne naslage na stomaku su uporne, ali ovo je jedno od rešenja

Nemojte zaboraviti da su zdrave životne navike i balansirana ishrana najvažniji u želji da imamo i zdrav duh i zdravo telo. Naravno, tu je i neizbežna fizička aktivnost. Životni tempo je paklen, mnogi nemaju vremena da redovno vežbaju. Zbog toga je ova spravica koju možete nabaviti lako, ujedno i pristupačne cene, odlično rešenje. Poznata je kao tvister, ili kao rolo krug za noge. Dovoljno je da dnevno na njoj vežbate i samo desetak minuta, da biste primetili pozitivne promene na stomaku, struku, ali i posturi celog tela.

Prva vežba za masne naslage na stomaku – klasičan položaj, više pokreta i mogućnosti

Prva pozicija je najjednostavnija moguća, kao na fotografiji ispod naslova, i na ovoj koja sledi. Stanite na spravicu tako da su vam stopala na mestima obeleženim za njih. Ova vežba daje različite mogućnosti. Najvažnije je da pokreti tela budu takvi da ruke idu u jednom pravcu, a noge u drugom, kako se tvister vrti levo-desno. Kuglice u spravi će usloviti da se celo telo rotira i zateže, dok se pomeraju ruke i noge. Osetićete kako vam gotovo svi mišići rade i zatežu se, a tako se, kao što znamo, najbrže skidaju masne naslage i tope masnoće.

Kada podignete nivo forme, u ruke možete uzeti i tegiće, ili se spustiti u što niži stav (čučanj), pa se tako „vrteti“ na tvisteru. Tako ćete pojačati efekat. Dozirajte sami tempo, a pre promene položaja uvek pravite kratku pauzu.

Masne naslage na stomaku

Jednostavna vežba sa visokim efektom Foto: prtsc Youtube Olga Fitness Granny

Druga vežba uz pomoć stolice

Spuštamo trup do nivoa bokova, uz pomoć stolice, kao na fotografiji. Neka glava bude stabilna, bez pomeranja vrata. Rotiramo noge u jednom pa u drugom smeru, trup miruje.

I stolica je dragoceni pomagač u skidanju masnih naslaga Foto: prtsc Youtube Olga Fitness Granny

Vežba broj tri: promena stava, spuštamo se dole

Prednost tvistera je u tome što možemo da ga koristimo u više kombinacija vežbi i položaja tela. Sednite na njega, neka noge idu na jednu stranu, a ruke na drugu, uz maksimalno istezanje. Pri ovoj vežbi ne samo da se sagorevaju masne naslage na stomaku, već i na rukama, i ispod pazuha. Ta regija je takođe sklona taloženju masnih naslaga.

Masne naslage vežbe

Tvister omogućava i da se sedne na njega i vežba Foto: prtsc Youtube Olga Fitness

Četvrta vežba za skidanje masnih naslaga na stomaku i vitak struk

Kolena su oslonac na tvisteru, ruke, trup i glava stabilni i fiksirani. Ova vežba je izuzetno efikasna u zatezanju stomaka, ali i zadnjice, kao butina.

Skidanje masnih naslaga

Možete i sami smišljati nove vežbe i položaje, koje vam prijaju Foto: prtsc Youtube Olga Fitness

Tvister je praktičan, ne zauzima mnogo prostora. Možete ga nositi sa sobom i na putovanja, pa i na odmor. Ukoliko se ustalite u vežbanju jednom ili dva puta dnevno (ujutru i uveče) samo po desetak do petnaest minuta, efekti će biti neverovatni.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo