Naslovna / Korona

Zašto je značajna primena vitamina i minerala za vreme covid 19 infekcije

8:00 - 17. 05. 2021.

Istraživanja su pokazala da ovi vitamini podstiču rad imunog sistema i na taj način omogućavaju da se lakše izbori sa infekcijom

Dr Nikola Stojković o uticaju suplemenata na covid 19 Foto: Promo Dr Nikola Stojković o uticaju suplemenata na covid 19 Foto: Promo

– Neka hrana bude tvoj lek i tvoj lek neka bude hrana – kazao je Hipokrat. Da bismo sačuvali zdravlje bitno je da vodimo računa o nutrijentima koje svakodnevno unosimo. Zbog brzog tempa života kojim danas živimo, često zaboravljamo da brinemo o sebi i svom zdravlju. S obzirom na to da nam je taj tempo nametnuo konzumaciju obroka koji ne sadrže obilje vitamina i minerala, važno je da ih redovno unosimo kroz suplemente, kaže za eKliniku dr Nikola Stojković. 

Prema njegovim rečima, veoma je važno i napomenuti, naročito u vreme pandemije, da nedostatak vitamina i minerala najveće posledice ostavlja po imunitet jer njegova snaga tada opada i on ne može da se izbori sa bakterijama i virusima koji napadaju organizam, stvarajući oboljenja.

Doktor Nikola Stojković

Doktor Nikola Stojković o značaju vitamina i minerala u toku covid infekcije Foto: Promo

Koje vitamine i minerale vi, kao lekar, koji je na prvoj liniji fronta u covid ambulanti, preporučujete pacijentima?

– Pacijentima kod kojih je dokazana covid infekcija uvek propisujem vitamin C u dozi od 1000mg i vitamin D3 u dozi od 1000 internacionalnih jedinica. Istraživanja su pokazala da ovi vitamini podstiču rad imunog sistema i na taj način omogućavaju da se lakše izbori sa infekcijom. Pored toga savetujem im i suplementaciju cinkom i selenom, obzirom da je dokazano njihovo antioksidativno dejstvo. Važno je da naglasim da i onima koji nemaju Covid infekciju savetujemo uzimanje ovih vitamina i minerala kako bi očuvali svoje zdravlje i pospešili rad imunog sistema.

Koji su benefiti njihove primene?

– Kosuplementacija vitamina D, cinka i vitamina C obezbeđuje efikasnije antioksidativno, imunomodulatorno i antivirusno dejstvo koje obezbeđuje maksimalnu zaštitu svih ćelija u organizmu. Prednost BiVits preparata je što korisnicima omogućavaju primenu svih navedenih sastojaka u jednoj tableti. 

Većina covid pacijenata se žali na osećaj umora i iscrpljenosti, na šta, takođe, ovi suplementi imaju uticaj. Cink u BiVIts proizvodima je u obliku Cink-citrata, hemijski oblik minerala koji se bolje rastvara i bolje apsorbuje iz digestivnog tratka, samim tim ima bolju biološku raspoloživost u organizmu.

Preparat BiVits

Preparat BiVits Foto: Promo

Koliko dugo je preporuka za njihovu primenu?

– Moj lični stav je da naročito u doba pandemije treba svi da unosimo vitamine i minerale u dovoljnoj količini, i konstantno. Ukoliko se poštuju saveti o preporučenom dnevnom unosu, ne može se prekoračiti doza. Prednost svih BiVits proizvoda je što pakovanje ima 60 tableta i namenjeno je za dva meseca primene.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Zorica Atanacković
20:30, 19. 05. 2021.
Odgovori

Bravo,a verujem da je to istina jer smo prosle netaknute moja cerka i ja iako smo bili u okolisu bolesnih

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo