Naslovna / Prirodna medicina

Lekovite obloge za pluća od svinjske masti proprane u devet voda

Priredio/la: eKlinika|9:00 - 19. 12. 2020.

Bolesti pluća i brohnijalne upale nekada su lečene namirnicama iz kuhinje, od koji su se pravile lekovite obloge

svinjska mast Mast se od davnina koristi kao lek Foto: Shutterstock

Bez obzira da li je koristite u ishrani ili ne, svinjska mast je jedna lekovita namirnica koja se od davnina koristi u lekovite svrhe. Bogata je kiselinama – oleinskom, stearinskom, linilnom i miristinskom kiselinom koje zajedno štite srce i kardiovaskularni sistem i jačaju imuninet ljudi.

„Proprati u 9 voda“

Verovali ili ne u narodne lekove, da nisu dali efekta, za njih se sada ne bi ni znalo. Za izraz „svinjska mast u 9 voda“ sigurno ste čuli mnogo puta u životu. Kada se koristi u lekovite svrhe, mast mora da se opere devet puta, u devet voda, kako bi iz nje izašle sve nečistoće koje se skupljaju u procesu njenog otapanja.

Kako se pere svinjska mast?

Svinjsku mast stavite u dublju posudu i sipajte u nju vrlo mlaku vodu tako da potpi mast. Mešajte ih zajedno varjačom ili kašikom, kao da pravite smesu za kolače. Posle par minuta propsite tu vodu, supajte čistu i ponovite postupak. I tako 9 puta.

Obloge od svinjske masti za pluća i protiv kašlja

Bolesti pluća i brohnijalne upale nekada su lečene upravo svinjskom mašću od koje su se pravile obloge. Za ovaj narodni lek potrebno vam je:

  • komova rakija, loza ili domaća rakija od grožđa (sobne temperature)
  • činijica oprane svinjske masti
  • pamučna krpa
  • peškir
  1. Prstima zahvatite mast i namažite grudni koš, u predelu pluća. Uloga masti je da zaštiti kožu od jakog dejstva obloge koja može da izazova svrab i ojed.
  2. Krpu presavijte na četiri dela – na pola, pa na pola. Direktno iz flaše sipajte rakiju u šaku nad krpom i ravnomerno natapajte krpu rakijom.
  3. Na masnu  kožu prislonite oblogu i blago je dlanovima pritisnite, fiksirajte na kožu. Stavite pešekir preko obloge pa obucite pidžamu. Prespavajte noć sa oblogom na grudima, a iskustva kažu da se već ujutru oseća poboljšanje. Narodnu terapiju primenjujte svako veče, pred spavanje, a kašalj će brzo prestati, već posle 5 obloge.

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Šone
23:15, 19. 12. 2020.
Odgovori

Pranje u devet voda nam je relikt iz vremena u kom nije bilo tekuće code u domaćinstvima

Dragana
17:40, 20. 12. 2020.
Odgovori

Ja kada je operem( mast u 9.voda) dodam dobro istucani aspirin,time me je moja majka lecila pre 60 i kusur godina,siguran lek.

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo