Naslovna / Prirodna medicina

Najbolji način da nam dan prođe bez stresa

Priredio/la: Vesna Stanimirović|18:00 - 16. 05. 2023.

– Stres je prirodna pojava koja se događa pri pokušaju organizma da se prilagodi nekoj životnoj situacija, reakcija organizma na zadatke koji su nam malo teži i prema kojima imamo odgovornost – kaže na početku danjašnjeg ePodcasta Dr Vladimir Stojanović, direktor za medije i komunikacije kompanije Pharmanova

Stres se opisuje kao fiziološka i psihološka reakcija čoveka na stimuluse iz okruženja, s tim što je za tu reakciju suštinsku važnost ima lični doživljaj stresa, pre svega emocije koje stres izaziva kod pojedinca, jer je svako od nas različit i drugačije reaguje u određenoj situaciji.

Dr Vladimira Stojanovića smo pitali šta možemo još učiniti da bi stres pravazišli?

– Postoje ljudi koji se lakše bore sa stresom a postoje i oni koji se teže bore sa stresom. To zavisi od genetike, navika, učenje koje stičemo kroz život. Stres može da bude prijatelj a može da preraste u neprijatelja. Važno je pronaći nešto što nas opušta i relaksira, da to bude neka naša mini oaza u celodnevnim dešavanjima. To su trenuci kada se relaksira i naš autonomni i vegetativni nervni sistem – kaže dr Vladimir Stojanović.

U prošloj epizodi ePodcasta saznali smo ŠTA SVE TREBA ZNATI O KOLONOSKOPIJI

Na pitanje šta se i kome preporučuje, od prirodnih boraca za smanjenje stresa i poboljšanje raspoloženja, dr Vladimir Stojanović je na kraju današnjeg ePodcasta odgovorio:

– Na našem tržištu se nalazi nov proizvod ATENSA koji je baziran na čistom šafranu. Sadrži 28 mg šafrana u obliku direkta, tj. prašak ukusa višnje se nalazi u kesici, koja treba da nađe mesto u svakoj tašni. Može se kupiti u svim apotekama a ovaj proizvod ima prelep slogan ”Atensa za dan bez stresa”.

Da biste saznali kako ATENSA utiče na to da se umanji uticaj stresa i poboljša raspoloženje i koje je doba dana najbolje za konzumaciju ovog proizvoda, pogledajte naš ePodcast na početku teksta.

Reč dve o gostu ePodcasta

Klinički farmakolog dr Vladimir Stojanović, direktor je za medije i odnose s javnošću kompanije Pharmanova. Svoj put u farmakobiznisu Vladimir Stojanović opisuje kao školski. „Najpre sam bio stručno-komercijalni saradnik i to mi je bio jasan znak kojim putem želim da idem”, kaže dr Vladimir Stojanović.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor