Naslovna / Vesti

Danas počinje prijavljivanje građana za vakcinaciju protiv covid 19

Priredio/la: I. V.|9:42 - 11. 01. 2021.

Ukoliko želite baš određenu covid 19 vakcinu navedite svoju želju prilikom prijave za vakcinaciju na sistemu E-uprave

vakcinacija-stanovnistva Ako želite odrđene vakcinu, navedite to u prijavi Foto: Shuttertock

Građani Srbije od danas će moći da se prijave na sistem E-uprave ukoliko žele da se vakcinišu protiv infekcije covid 19. Sistem je uspostavljen u saradnji sa Kancelarijom za informacionu tehnologiju i E-upravu. Od sledećeg četvrtka, kako je objasnila premijerka Ana Brnabić, građani će u okviru akcije imunizacije moći da se prijave za vakcinaciju i preko kontakt centra.

Postoji mogućnost izbora

Biće im ponuđena opcija da izaberu kojom od dostupnih vakcina žele da se vakcinišu ili da li žele baš određenu vakcinu, kako bi u sistemu mogle da se planiraju dalje potrebe i uključe u plan masovne vakcinacije. Vakcinacija u Srbiji protiv korona virusa počela je 24. decembra 2020, a trenutno su na raspolaganju dve vakcine Pfizer i Sputnik V vakcina. Kako je najavljeno, uskoro bi trebalo da stigne i covid 19 vakcina iz Kine.

Vakcina je besplatna

Vakcina je za građane besplatna i dobija se u dve doze, 3 ili 4 nedelje od prve aplikacije, u zavisnosti od proizvođača. Trenutno se sprovodi prva faza vakcinacije u okviru koje se vakcinišu zdravstveni radnici, korisnici i zaposleni u staračkim domovima.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Dragana Blagojević
18:41, 14. 01. 2021.
Odgovori

Zelim da primim rusku vakcinu

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo