Naslovna / Vesti

Zaustavljena upotreba Johnson & Johnson covid 19 vakcine u SAD

Priredio/la: I. V.|16:46 - 13. 04. 2021.

Zbog 6 slučajeva pojave retkog i ozbiljnog krvnog ugruška nakon primene Johnson & Johnson covid 19 vakcine, u SAD obustavljena masovna vakcinacija stanovništa ovom vakcinom

korona virus covid 19 vakcina Još jedna covid 19 koja izaziva stvaranje krvnih ugrušaka Foto: Pixabay

Američka agencija za hranu i lekove FDA i Centar za kotrolu i prevenciju bolesti CDC danas su preporučili da se zaustavi upotreba covid 19 vakcine Johnson & Johnson. Razlog za ovu odluku, kako su saopštile obe institucije, leži u izveštaju o nastanku krvnih ugrušaka kod pacijenata koji su primili ovu vakcinu.

U saopštenju FDA navodi se da je u SAD do sada primljeno 6,8 miliona doza Johnson & Johnson vakcine i da agencija istražuje 6 prijavljenih slučajeva retkog i ozbiljnog krvnog ugruška koji se javio kod pacijenata koji su primili vakcinu. CDC će sutra sazvati sastanak Savetodavnog odbora za imunizaciju kako bi razmotrio prijavljene slučajeve.

– Ovo je važno kako bi se osiguralo da zajednica zdravstvenih radnika bude svesna potencijala za ove neželjene efekte i da može da planira zbog jedinstvenog lečenja potrebnog sa ovom vrstom krvnih ugrušaka – navela je FDA.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo