Naslovna / Zdravlje

Kako izabrati najbolji način za korekciju nepravilnog položaja zuba

18:00 - 23. 05. 2023.

– Nepravilan položaj zuba može nastati iz mnogo razloga. Jedan od možda najvažnijih je kratak period dojenja koje bi trebalo da traje bar šest meseci, drugi je upotreba industrijskih kaša i kasniji prelazak na čvrstu hranu – objašnjava na početku novog ePodcast dr Nataša Vukadinović, specijalista ortopedije vilice

Nepravilan položaj zuba često može da dovede do manje ili više izraženih deformiteta lica i vilice koji se mogu korigovati isključivo složenim operativnim zahvatima koji uključuju višednevno bolničko lečenje.

U novoj epizodi ePodcasta dr Nataša Vukadinović, specijalista ortopedije vilice odgovorila nam je na pitanje: Kakve probleme mogu stvoriti nepravilnosti zubnih nizova kao se ne koriguju na vreme.

Kod nepravilnosti zubnih nizova, prvo što uočavamo to su estetski i funkcionalni problemi koji su u početku blaže izraženi a kasnije postaju sve uočljiviji. Takođe, otežana je higijena i dolazi do preranog gubitka zubnih nizova.

Dr Nataša Vukadinović je takođe, istakla da je idealno vreme za posetu ortodontu sa 8 godina. Tada se na osnovu kliničkog pregleda i rendgenskog snimka utvrđuje da li postoji nepravilan položaj zuba i poremećaj međusobnih odnosa zubnih nizova.

U prošloj epizodi ePodcasta pričali smo o tome koji je NAJBOLJI NAČIN DA NAM DAN PROĐE BEZ STRESA

Naša sagovornica naglašava da je najvažnije izabrati stomatologa, odnosno specijalistu za ortopediju vilice u koga ćete imati poverenje i sa kojim ćete kroz zajednički razgovor, klinički pregled i niz dijagnostičkih metoda doći do najboljeg rešenja.

Na pitanje da li postoji starosna granica za ispravljanje nepravilno postavljenih zuba je na kraju današnjeg ePodcasta dr  Nataša Vukadinović je odgovorila:

Fiksne proteze više ne moraju da se nose kao ranije. Danas, posle 30. i 40. godine života zube možete ispraviti i pomoću providinih ortodonskih folija, koje su mnogo udobnije i efikasnije.

Da biste saznali kakve sve terapijske mogućnosti postoje i koje su najefikasnije za ispravljanje nepravilno postavljenih zuba, pogledajte naš ePodcast na početku teksta.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Nenad
21:03, 23. 05. 2023.
Odgovori

Nikad vam ne kazu da odrasli nakon sto isprave zube protezom, moraju do kraja zivota da nose mobilnu protezu jer ce se zubi vremenom vratiti tamo gde su bili vise od 2 decenije…

Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo