Naslovna / Prirodna medicina

Može li voda sa nanom da pomogne u gubitku kilograma

Priredio/la: S.St.M.|17:00 - 17. 04. 2024.

Ako pokušavate da smršate voda sa nanom može da pomogne za gubitak težine

voda sa nanom Nana je odlična za detoksikaciju, prepuna je hranljivih materija i bogata gvožđem i pomaže kod gubitka kilograma Foto Shutterstock

Gubitak kilograma i postizanje željenih rezultata potreban je trud, upornost i mnogo odlučnosti. Osim ishrane, koja igra važnu ulogu u gubitku težine, voda sa nanom može da bude odličan način da se rešimo viška kilograma.

Da li je voda sa nanom korisna za mršavljenje

Menta dodaje prijatnu aromu našim jelima. Manje poznata činjenica o nani je njena uloga kao odlične biljke za detoksikacijuPrepuna je hranljivih materija i bogata gvožđem. Dostupna u izobilju tokom leta, nana nudi osvežavajući i lak način da iskoristimo njene prednosti kroz vodu obogaćenu nanom. Pored toga, veruje se da je to dobro piće za sve one koji pokušavaju da smršaju.

– Voda sa nanom pomoći će nam da smršamo, ali to nije magično sredstvo, jer pokreće proces detoksikacije tela. Put ka gubitku težine zahteva zdravu izbalansiranu ishranu i redovnu vežbu, početak sa vodom sa nanom može efikasno da pokrene ovo putovanje – kaže nutricionista Eti Jain.

Kako da napravimo vodu sa nanom

Sastojci:

  • nekoliko listova nane
  • voda

Postupak:

  1. Sipajte 4 šolje sveže vode u teglu ili flašicu za vodu.
  2. Isperite oko 4 grančice sveže nane ili oko 25–30 listova. Možete uzeti onoliko listova mente koliko želite.
  3. Nežno zgnječite listove.
  4. Stavite grančice nane u vodu i potopite ih.
  5. Ostavite vodu i nanu nekoliko sati da se natapaju kako bi nana mogla da doda aromu vodi.

Na ovaj način hranljive materije iz nane ući će u vodu, povećavajući njene prednosti. Ova voda može da se konzumira tokom dana, a preostala nana može ponovo da se koristi u jelima.

Kada je najbolje da pijemo vodu sa nanom da bismo izgubili težinu

Ako pokušavamo da smršamo, vodu sa nanom trebalo bi da pijemo ujutru. Može se konzumirati na prazan stomak da bi njena svojstva detoksikacije delovala. Iako je jutro idealno vreme, možete je piti tokom celog dana jer nudi nekoliko prednosti za gubitak težine.

Više zdravstvenih prednosti vode sa nanom

Gubitak težine nije jedina korist od pijenja vode sa nanom. Druge prednosti vode sa nanom koje treba da znamo su sledeće:

1. Bogata je gvožđem

Nana je bogata gvožđem i voda sa nanom može nam pomoći da ispunimo svoje potrebe za gvožđem, što je čini posebno korisnom za osobe sa nedostatkom gvožđa ili anemijom.

2. Uravnotežuje hormone

Nana deluje kao superhrana kada je u pitanju rešavanje hormonske neravnoteže poput PCOS, problema sa štitnom žlezdom i menopauze, zahvaljujući svojim prirodnim svojstvima, pokazalo je istraživanje objavljeno u Journal of Ovarian Research.

3. Olakšava varenje

Mentol u vodi sa nanom pruža olakšanje od kiselosti i pomaže varenju, smanjujući nelagodu povezanu sa problemima varenja, pokazala je studija objavljena u Research Gate Journal.

4. Pomaže da se izbegne mučnina tokom trudnoće

Trudnicama voda sa nanom može da koristi jer pomaže u sprečavanju mučnine i refluksa, pružajući preko potrebno olakšanje tokom trudnoće.

5. Obezbeđuje hidrataciju

Pored zdravstvenih prednosti, voda sa nanom služi i kao osvežavajući i hidrirajući napitak, pomažući nam da unesemo potrebnu dnevnu količinu vode.

Da li postoje neželjeni efekti pijenja vode sa nanom

Iako je generalno bezbedna za konzumiranje, voda sa nanom možda nije dobra za osobe sa hroničnim bolestima bubrega ili dijabetesnom bolešću bubrega. Pacijenti sa GERB-om takođe mogu da imaju gorušicu, mučninu i glavobolju zbog konzumiranja vode sa nanom. Inače, voda sa nanom bezbedna je za sve, bez ograničenja u njenoj potrošnji.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo