Vesti

10. Maraton i trka podrške osobama obolelim od dijabetesa održava se u nedelju

Priredio/la: Ma.R.

Život sa dijabetesom može da bude kvalitetan,a to će pokazati i učesnici trke na 7.700 metara, koja se može preći trčanjem, šetnjom ili na rolerima

Za predstojeći Svetski dan dijabetesa, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“ organizuje 14. novembra, na Adi Ciganliji,  jubilarni 10. Maraton i trku podrške osobama obolelim od dijabetesa. Interesovanje za ovaj sportski događaj iz godine u godinu sve je veće, a to potvrđuje i podatak da se sada prijavilo više od 500 osoba iz cele Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Svi oni će istrčane kilometre posvetiti osobama obolelim od dijabetesa, kao znak podrške.

Podrška trčanjem, šetnjom ili na rolerima

Start maratonske trke je kod „bandži džampa“, u 10 časova, a trka podrške startovaće istog dana tačno u podne, i u njoj je slobodno učešće za sve one koji žele da na ovaj način iskažu solidarnost osobama koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Dužina kruga je 7.700 metara, a trka se može preći trčanjem, šetnjom ili na rolerima.

Na ovaj način, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“ već deceniju podseća javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa, uz redovne kontrole i urednu regulaciji nivoa šećera u krvi.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta Novi Beograd i ekipa Hitne pomoći Bel Medic, a na usputnim punktovima, volonteri će trkačima meriti nivo šećera u krvi, i deliti osveženje.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.