Medicinski informativni portal
Naslovna / Zdravlje

Ako nekoliko dana pre menstruacije uradite ovo, rešićete se migrene

Priredio/la: E. K.
7:00 - 07. 11. 2020.

Ne postoji način da u potpunosti izbegnete ovaj tip glavobolje. Ali ako su migrene vezane za vaš menstrualni ciklus, možete da ih predvidite i da se pripremite za njih

žena sklupčana na krevetu

Glavobolja koju donosi menstruacija može biti veoma intenzivna i jaka Foto: Shutterstock

Ovim glavoboljama obično prethode simptomi poput nedostatka sna i dehidracije organizma. Ako ste skloni migrenama, lekari tvrde da imate 60 odsto šanse da patite i od predmenstrualnih migrenoznih napada. Ovakve glavobolje imaju raspon bola od blagog do neizdrživog i obično zahvataju jednu polovinu glave, odakle se posle šire na celu glavu. Migrena može da bude praćena bolom u želucu i jakim mučninama, prenosi portal lepotaizdravlje.rs.

Lekari kažu da ne postoji način da u potpunosti izbegnete ovaj tip glavobolje. Međutim, ako su migrene vezane za vaš mestrualni ciklus, možete da ih predvidite i da se pripremite za njih. Najbolja vrsta prevencije je kvalitetan i zdrav san, zdrava ishrana bogata vitaminima i mineralima, izbegavanje prostih šećera i dobra hidratacija organizma, što znači da dnevno morate uneti bar dve litre vode u svoj organizam.

Ako ove preventivne mere ne uklone bol, trebalo bi da ga barem ublaže, ali ako i to ne pomaže i one postaju sve bolnije, nemojte da izbegavate lek protiv bolova. jer kulminacija migrene može dovesti do mučnina i potpune dehidracije organizma.

 

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Send this to a friend