Naslovna / Zdravlje

Sve što treba znati o proširenim venama i laserskoj operaciji

Priredio/la: Vesna Stanimirović|18:00 - 25. 10. 2022.

Kod bolesti proširenih vena, venska krv se vraća iz dubokih u površinske vene i umesto da ide gore ka srcu, ona silazi dole. Zbog toga se naše vene šire i dolazi do otoka a kasnije i komplikacija venske bolesti – na početku novog ePodcasta objašnjava dr Dario Jocić, vaskularni hirurg

Proširene vene su jedna od najučestalijih bolesti – smatra se da čak trećina opšte populacije pati od venskih bolesti.

U novom ePodcastu dr Dario Jocić, vaskularni hirurg nam objašnjava koji simptomi ukazuju da imamo problem s venama, pomažu li kreme i gelovi pri smanjenju proširenih vena, koja je uloga lekova i koji je najefikasniji način lečenja.

Lasersko lečenje vena je jedna od najmlađih i najsavremenijih metoda za lečenje proširenih vena. U svetskoj medicini se praktikuje duže od deset godina. Ova procedura pokazala se izuzetno efikasnom, sa jako malim procentom komplikacija, zbog čega je postala izuzetno popularna širom sveta. Prema rezultatima više međunarodnih studija, u prvih godinu dana uspešnost procedure je oko 98 odsto – kaže u ePodcastu naš sagovornik dr Dario Jocić.

Za kraj, naš sagovornik objašnjava šta se dešava i do kakvih komplikacija mogu dovesti nelečene proširene vene.

U ePodcastu na početku teksta pogledajte da li su proširene vene samo bolest starijih osoba ili se i mladi ljudi suočavaju sa ovim problemom.

Reč, dve o gostu ePodcasta

Dr Dario Jocić je magistar medicinskih nauka, specijalista opšte hirurgije i vaskularni hirurg. Jedan je od pionira u lečenju vena minimalno invanzivnim hiruškim metodama. Prvi je u regionu uveo metodu lečenja vena medicinskim lepkom. Osnivač Centra za savremeno lečenje vena, autor je i koautor više desetina radova.

Gledajte naše video priloge na „eKlinika“ youtube kanalu.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo