Medicinski informativni portal
Naslovna / Fitness

4 vežbe za lepo oblikovane noge koje ujedno troše i najviše kalorija

9:00 - 11. 09. 2021.
Izvor: https://www.fitness.com.hr/

HIIT trening sastoji se od četiri vežbe, a aktiviraju se mišići zadnje strane nogu – zadnje lože, gluteusi i listovi…

4 vežbe za noge- vežbe za gluteus- jačanje nogu Vežbe za noge najčešće spadaju u  najteži nedeljni trening Foto: Shutterstock

Trening nogu, poznat kao „leg day“ mnogima je najdraži deo nedeljne trening rutine. Vežbe za noge najčešće spadaju u  najteži nedeljni trening, ali on je istovremeno i trening u kojem ćete potrošiti najviše kalorija i najbolje doprineti sticanju željene forme i figure.

HIIT trening za noge

HIIT trening sastoji se od 4 vežbe, a aktiviraju se mišići zadnje strane nogu – zadnje lože, gluteusi i listovi. Zavisno od vaše fizičke kondicije HIIT trening možete odraditi prema ovom rasporedu:

Čučnjevi – 30 sekundi rada, bez pauze
Naizmenični prednji iskoraci – 30 sekundi rada, bez pauze
Skok-iskoraci – 30 sekundi rada, bez pauze
Skok-čučnjevi – 30 sekundi rada, bez pauze
Nakon svakog kruga vežbi napravite pauzu od 30 sekundi.

Pojašnjenje treninga

Nakon što ste se zagrejali krećete s glavnim delom treninga. Krećete s čučnjevima koje radite u trajanju od 30 sekundi, nakon čega odmah prelazite na naizmenične stražnje iskorake koje takođe radite u trajanju od 30 sekundi.

Potom sledi 30 sekundi skok-iskoraka pa 30 sekundi skok-čučnjeva. Tek nakon što ste sve 4 vežbe odradili jednu za drugom, u trajanju od po 30 sekundi (ukupno 2 minuta) imate 30 sekundi pauze. Ovo spada u 1. krug vežbi.

Radite broj krugova koji ste odredili prema vašoj trenutnoj formi. Ako nakon završetka određenog broja krugova, imate još snage, odradite još koji krug. Već sa samo 3 kruga ove vežbe, u 7 i po minuta odradit ćete vrhunski trening nakon kojeg ćete imati osećaj kao da vam noge „gore“.

Ovaj trening neće biti lak ni jako iskusnim vežbačima, a ako izađete iz sopstvene komfor zone i odradite jednu seriju povrh onoga što ste planirali, „osećateće“ noge danima nakon ovog treninga.

TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Send this to a friend