Naslovna / Prirodna medicina

Kao tri Čehovljeve sestre nas prate – Anksioznost, Depresija i Stres

Priredio/la: eklinika/PR|13:39 - 11. 07. 2023.

Temelj Čehove drame o Tri sestre je borba u svakom smislu, kako pojedinca sa društvom tako i sa samim sobom, svojom sudbinom i snovima

stres Što se anksiznosti, depresije i stresa tiče složićemo se, da se ništa nije promenilo ni u današnje vreme, čak je postalo sve intenzivnije i produbljenije Foto: Shutterstock

Što se anksiznosti, depresije i stresa tiče složićemo se, da se ništa nije promenilo ni u današnje vreme, čak je postalo sve intenzivnije i produbljenije. Savremeni način života nas mrvi i melje i ako mu se bez borbe predamo i ne nađemo način da se izborimo, razbolećemo se.

Svakodnevna izloženost stresu

Činjenica je da smo svakodnevno izloženi stresu, bez obzira da li se radi o pozitivnim događajima (veridbe, sklapanje braka, prinova, unapređenje na poslu, upis u školu/fakultet) ili negativnim (gubitak posla, razvod, smrt voljene osobe, selidba, saobraćajna nezgoda, bolest u porodici). Ako na to dodamo i aktuelnu ekonomsku krizu i munjevit razvoj tehnologije (mobilni način plaćanja, QR code, NFT, Chat GPT, kriptovalute, itd), čini se da se sve dešava brzinom koju teško prihvatamo (učenje novih stvari troši naše mentalne resurse) i integrišemo u naš svakodnevni život.

Stoga ne čudi da menjanje sebe, svog ponašanja i navika može biti izuzetno teško prilikom svakodnevnih „talasa” novih stresnih promena i može nas odvesti u anksioznost ili depresiju, jer mozak pamti strahove koji su uzrokovani neprekidnom aktivacijom stresa. Dešavaju se i strukturalne promene koje vode atrofiji hipokampusa, delu mozga ključnom za memoriju i pamćenje.

Šta nam je činiti?

Za anksioznost i depresiju, postoje efikasni lekovi koji tokom duže primene dovode do razvoja tolerancije, koja nas tera da povećavamo dozu i tako neprimetno ulazimo u jedan začarani krug zavisnosti i neželjenih efekata, koja će nam zagorčati život i uništiti zdravlje. Druga opcija je alkohol (“pijem da zaboravim”), koja nije ništa bolja od prvog rešenja. Da stvar bude gora, sve je više adolescenata koji kombinuju ove dve opcije istovremeno. Tokom vremena kombinacija će dati sedativni efekat. A kada efekti leka i alkohola prođu, nastaje pospanost koja nam remeti svakodnevne aktivnosti. Da zaključim, postajete zavisnik sa istim ili gorim tegobama zbog kojih ste i krenuli da uzimate lekove sa ili bez alkohola. Nova istraživanja su pokazala da dugotrajna primena lekova povećava rizik od Alchajmera i demencije.

Dobra vest je…

Na tržištu se pojavio novi, visokokvalitetni i potpuno prirodni proizvod Atensa®, efikasan i bezbedan, što je dokazano nizom kliničkih studija koje su publikovane u Evropi ali i zadovoljstvom više od million osoba širom Evrope, koje ga već koriste. Atensa® ne izaziva zavisnost, ne uspavljuje i ne utiče na svakodnevne aktivnosti. Ima dokazano pozitivan uticaj na raspoloženje, kogniciju, anksioznost, depresiju, emocije, entuzijazam i energiju. Brzo deluje i dobro se podnosi. Umiruje i smanjuje napetost. Preporučuje se svim odraslim osobama koje imaju stresan dan, bilo da je on izazvan pozitivnim ili negativnim događajima. U pitanju je direkt forma proizvoda, prijatnog ukusa višnje čiji sadržaj kesice možete otopiti u ustima.

 

Atensa

 Foto: Pharmanova

Najkvalitetnije „crno zlato”

U osnovi ovog proizvoda je šafran (standardizovani ekstrakt žiga tučka šafrana), koji se tradicionalno uzgaja na plantažama u Španiji i za njegovu proizvodnju je renomirana španska kompanija PharmaActive dobila internacionalni patent, a za samu aktivnu supstancu godišnju američku nagradu 2020.

Domaća srpska kompanija Pharmanova je prepoznata na tržištu kao kompanija koja izuzetno vodi računa o kvalitetu svojih proizvoda. U konkretnom slučaju Atense® (u čiji sastav ulazi šafran) je ovo izuzetno važno jer su se na tržištu pojavili i falsifikati, što ne čudi jer cena šafrana (zovu ga i “crveno zlato”) na svetskom tržištu iznosi oko 1.500 dolara po kilogramu.

Svaka osoba u sebi nosi svog lekara…

Kompanija Pharmanova poručuje: Brinite o sebi, a ne o stresu i budite istinski lepi i srećni jer, pored smeha koji je najbolji prirodni lek, sada imate na tržištu i novu prirodnu podršku- Atensu®– za dan bez stresa.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo