Naslovna / Ishrana

Dijeta sa turšijom: Kratka i zdrava

Priredio/la: J. M.|17:00 - 28. 11. 2020.

Trušija je puna vitamina C, pirinač ima minerale, vitamine, proteine…

Tri namirnice – pirinač, turšija i luk, ključne su u ovoj dijeti koja traje samo 10 dana.

Svaki dan skuvajte pola kilograma pirinča i dodajte seckane kisele krastavce, kiselu papriku ili kiseli kupus. Svaki dan smao jedna namirnica. Nemojte da mešate!

Ovo je jedina stvar koju tokom dijete možete da konzumirate kad god osetite glad, tako što ćete podeliti ovu količinu na nekoliko obroka.
Jedite polako i žvaćite svaki zalogaj najmanje 20 puta. Upravo u ovome je „caka“. Neka mozak lagano dobija informaciju da je želudac sit. Ovde leži tajna efikasnosti ove dijete.

Ako volite beli luk, osim pirinča i turšije, možete jesti najviše dva čena belog luka dnevno. A da biste lakše izdržali ovu dijetu jer je prilično monotona, možete jesti i salatu i sveže povrće, začinjeno maslinovim uljem, limunovim sokom ili jabukovim sirćetom. Solite u vrlo malim količinama.

Ova dijeta ne može loše dau tiče na vaše zdravlje. Turišija je zdrava, puna vitanina C i odličan je probiotik. A, prinač, jedna je od najstarijih jestivih biljaka, sadrži 13 procenata vode, sedam odsto proteina, 73 odsto ugljenih hidrata, a samo 2,2 odsto masti. Pirinač je bogat mineralima manganom, selenom, natrijumom, kalijumom, kalcijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem, cinkom, jodom, a sadrži i vitamine E, B1, B2 i B6… Ovu dijetu primenjuju u Rusiji, ali i u Japanu.

Ipak, dijetu sa turšijom nije poželjno da držite više od jednom u roku od 6 meseci. Za 10 dana moguće je izgubiti i do 10 kilograma. Ali, ako imate bilo kakvih zdravstvenih problema, najbolje je pre primene ove dijete da konsultujete lekara.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo