Naslovna / Zdravlje

Frekvence na kojima radi naše telo pokazuju da li smo bolesni

Piše: Marijana Rajić|15:30 - 11. 03. 2021.

Metoda kvantne medicine podržava zdrave frekvence našeg tela, dok istovremeno rasterećuje organizam od patogenih frekvenci i njihovih negativnih uticaja

Dr med Ljudmila Vukosavljević je i doktor kvantne medicine i akupunkture Foto: privatna arhiva / eKlinika

Ljudsko telo emituje različite elektromagnetne oscilacije a ćelije, tkiva i organi imaju svoje specifične, svako za sebe. Ove pojedinačne oscilacije su u uzajamnoj korelaciji i utiču jedna na drugu. Kada ovaj vid komunikacije ne kvari ometajuća frekvencija, osoba se smatra zdravom – osnove su kvantne medicine.

Šta je kvantna medicina i kakav je njen status u našem zdravstvenom sistemu

Kvantna medicina je poseban holistički i terapeutski postupak, kojim je otpočet novi pravac u medicini, sa ciljem da se pacijentima pomogne brzo i efikasno. Sprovodi se različitim uređajima, koji se međusobno razlikuju po frekvencama koje se upotrebljavaju u dijagnostici i terapiji. Za kreiranje uređaja su korišćena saznanja na području biofizike, kvantne mehanike, kineske tradicionalne medicine, homeopatije, aromaterapije, fitoterapije, ajurvede. Sa tajnama i mogućnostima kvantne medicine, pratioce eKlinike detaljnije upoznaje doktor medicine Ljudmila Vukosavljević, koja je i doktor i edukator kvantne medicine.

– Svetska zdravstvena organizacije (SZO) je izdala prvu Strategiju razvoja komplementarne medicine za period 2005-2014, a drugu za vreme 2014-2023, u kojima je naglašeno da svaka država, članica SZO, treba da razvija ovu oblast shodno svojim specifičnim uslovima. Poštujući preporuku, Srbija je 2005. godine uvrstila ovu oblast u Zakon o zdravstvenoj zaštiti, a 2007. prvim Pravilnikom koji je regulisao komplementarnu medicinu, kvantna medicina je stekla satus zvanične metode dijagnostike i terapije u integrativnom pristupu – odgovara na pitanje da li je kvantna medicina priznata ili alternativna metoda sagovornica eKlinike.

Od 2008. godine strukovna udruženja sprovode kontinuiranu medicinsku edukaciju u ovoj oblasti za zdravstvene radnike, na osnovu koje se dobija dozvola za primenu metoda kvantne medicine od Ministarstva zdravlja. Kvantna medicina se koristi u mnogim državama širom sveta a prva istraživanja su rađena u prošlom veku. Krenulo se sa laboratorijskim, a zatim predkliničkim i kliničkim ispitivanjima. Postoje i rade se brojni naučni radovi iz oblasti kvantne medicine kod nas i u svetu.

Patogene frekvence ometaju normalnu komunikaciju među ćelijama

Vukosavljević objašnjava da zbog savremenog načina života sve češće govorimo o porastu hroničnih oboljenja a da stres, nepravilna ishrana, akumulacija toksina u telu i drugi negativni faktori dovode do poremećaja zdravih procesa u organizmu. U kvantnoj medicini se koristi bitno otkriće, a to je, prema njenim rečima, činjenica da ćelije komuniciraju međusobno putem određenih talasnih dužina (frekvencija).

Virusi, bakterije, toksini… takođe imaju svoje frekvence. Kada je naš imuni odgovor oslabljen, ove patogene frekvence ometaju komunikaciju među ćelijama. Kombinacija toksina, zagađivača životne sredine, emocionalni i drugi faktori opterećuju prirodni mehanizam samoizlečenja organizma, što može dovesti do tegoba i bolesnih stanja – kaže Vukosavljević koja je svoju doktorsku diplomu alopatske medicine nadograđivala saznanjima u inostranstvu i kod nas na poljima biorezonance, mikrorezonance, akupunkture i homeopatije.

Ona objašnjava da se metodom kvantne medicine u mnogim slučajevima mogu otkriti stvarni, često prikriveni uzroci bolesti i efikasno tretirati mnoga stanja tako što se organizam rasterećuje od različitih opterećenja poput blokada, intolerancija, toksina. Time se na frekventnom nivou stimulišu samoozdravljujuće snage tela, što u najvećem broju slučajeva dovodi do ozdravljenja.

Potraga za uzrokom bolesti i preventiva

U kvantnoj medicini fokus je na uzroku stanja i bolesti a moguća je primena kod raznih problema. Sagovornica eKlinike koja je i predavač u Srpskom lekarskom društvu u oblasti kvantne medicine i akupunkture, navodi neke – poput intolerancije na životne namirnice, alergija, stanja kože, respiratornih tegoba, gastrointestinalnih tegoba, raznih bolnih stanja, sportskih i drugih povreda, hroničnih i degenerativnih bolesti, urogenitalnih tegoba, regulisanja telesne težine, stresa.

– Za razliku od alopatske, kvantna medicina prati organizam na tom energetskom – frekventnom nivou i mogu se detektovati opterećenja pre nego što se pojave fizičke tegobe. Ovde je fokus na preventivi i unapređenju psihofizičkog stanja, objašnjava. Prema njenim rečima, geopatska opterećenja, npr. predstavljaju blokade organizma na frekventnom nivou a pacijenti koji imaju alergije, pre nego što su ušli u to stanje sigurno su imali određene intolerancije na neke namirnice, opterećenja elektrosmogom i opterećenja patogenima koji su mogli da se detektuju na nivou provere frekvencija.

– Dešava se, recimo, da pacijent koji je operisao žučnu kesu i nakon operacije ima neke tegobe. Kvantna medicina to objašnjava i rešava između ostalog i pomoću akupunkturnih meridijana. Organ ne postoji, ali postoji akupunkturni meridijan žučne kese koji je potrebno izbalansirati. Takođe, nakon operacija, ožiljci od intervencija zahtevaju rasterećenje i balansiranje na frekventnom nivou – kaže dr Vukosavljević, edukator BICOM biorezonantne metode u Srbiji, Rusiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Jordanu.

Kvantna i alopatska (zapadna) medicina ne isključuju jedna drugu

Trajanje pregleda i terapije zavisi od uređaja na kome se sprovodi. Najčešće je to sat vremena a poboljšanje i ozdravljenje zavisi od vrste opterećenja i vremenskog trajanja istih. Oblast kvantne medicine, polazeći od kvantno-informacionih sistema koji se koriste u praksi, podeljena je na dijagnostičke, terapijske i dijagnostičko – terapijske metode.

– Koncept dijagnostike i terapije u kvantnoj medicini se razlikuje od alopatske medicine. Ne isključuju jedna drugu, sa napomenom da kvantna medicina nije urgentna medicina. Terapije se ne rade kod pacijenata sa transplantiranim organima u prvih godinu dana, trudnicama u prvom trimestru… Kod pacijenata sa pejsmejkerom se može raditi dijagnostika i terapija, ali sa drugačijim pristupom. Za sve dodatne informacije poterbno konsultovati doktora kvantne medicine, koji je licenciran i adekvatno edukovan u ovoj oblasti – naglašava sagovornica eKlinike i priča nam o svom zanimljivom životnom i profesionalnom putu vezanom za ovaj izbor.

– Želela sam da budem hirurg i završila medicinu, ali me je život vodio u nekom drugom smeru. Pre nego što sam počela da se bavim kvantnom medicinom, nisam baš mnogo verovala u istu i krenula sam put istraživanja šta to i da li „radi“. Zaljubila sam se u taj sistem i njegove mogućnosti, promenila ne samo svoj stav već i pogled na posao i život. Svakog pacijenta posmatram kao individuu, koristeći i kombinujući znanja iz alopatske i kvantne medicine, sa ciljem da kroz razgovor, anamnezu i pregled pronađemo šta je i gde se nalazi uzrok disbalansa, na bezbedan i što jednostavniji način – opisuje svoj pristup dr Ljudmila Vukosavljević.

 

 

 

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo