Naslovna / Zdravlje

Na imunitet utiču brojni faktori: Postoji način kako da ga jačamo i da bude ultra snažan

Priredio/la: Lj. R.|9:00 - 18. 04. 2022.

Na imuni sistem utiču pol, uzrast, genetika, opšte stanje organizma, način života, ishrana ali i primena određenih lekova

imunitet Postoji način kako da ga jačamo i da bude ultra snažan. Foto: Shutterstock

Evolucija nam je pomogla da vremenom razvijemo različite mehanizme odbrane. Ukoliko nas neko napadne naš organizam će reagovati lučenjem hormona, pre svega kortizola (hormona stresa) i adrenalina. Čitava hemijska reakcija u organizmu utiče da se telo pripremi za borbu ili beg. To je poznato kao „fight or filght“ reakcija. Ono što je olakšavajuća okolnost je što u ovim situacijama znamo ko je pretnja po nas. Za razliku od vidljivih neprijatelja nekada opasniji mogu biti „golim okom nevidljivi“ napadači. A njih je bezbroj, kao što su virusi, bakterije, gljivice.

Kako se onda zaštititi od njih?

U tome nam pomaže naš imunitet. Brojni faktori utiču na imunitet, kao što su pol, uzrast, genetika, opšte stanje organizma, način života (težak mentalni i fizički rad, zagađenje životne sredine), ishrana kao i primena određenih lekova.

Najosetljiviji imuni sistem je svakako kod osoba koje prolaze kroz proces zračenja i hemioterapije. Kroz proces uništavanja kancerogenih ćelija uništavaju se i zdrave ćelije kao što su ćelije krvi i koštane srži, pa se imunološki sistem toliko oslabi da su ove osobe sklone čak i najblažim infekcijama.

U prevenciji brojnih infekcija često se koriste suplementi. Poznato je da različiti minerali i vitamini imaju ulogu u jačanju imuniteta i skraćivanju vremena trajanja infekcije. Ipak, nekad je teško odlučiti šta od suplemenata uzeti i u kojoj dozi. U tom odabiru se treba biti i obazriv jer ključ suplementacije leži u tačno određenoj kombinaciji i dozi nutrijenata.

Fortacell Immuno je kompleks koji sadrži 24 važna nutrijenta – aminokiseline, vitamine i minerale, koji su nutritivna podrška tokom celog dana, 24 sata dnevno.

Fortacell-Immuno, imunitet

Fortacell-Immuno Foto: Promo

Kome se preporučuje

Fortacell Immuno se preporučuje kod:

  • akutnih i hroninih infekcija
  • oslabljenog imuniteta
  • nakon zračenja i hemioterapije
  • povećanog psihofizičkog napora
  • infekcije herpes simpleksom

Fortacell Immuno sadrži vitamine A, D, C, E, K1, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, minerale gvožđe, bakar, mangan, hrom, selen i jod i aminokiseline L-Arginin, L-Lizin.

Čemu doprinose vitamini koje sadrži Foracell Immuno

Vitamini, minerali i aminokiseline koje ulaze u sastav proizvoda doprinose:

  • redukciji umora, povećanju mentalnih i fizičkih performansi (vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, Vitamin K)
  • jačanju imunog sistema (gvožđe, jod, cink, bakar, selen, hrom, mangan, molibden, l-arginin, l-lizin)
  • povećanju antioksidativne odbrane (vitamin A, D, E, C, Beta-karoten)

Ono što Fortacell Immuno razlikuje od ostalih proizvoda je tačno izbalansirana kombinacija 24 nutrijenata u adekvatnoj dozi koji pružaju potporu i podršku organizmu tokom 24 sata u samo jednoj kesici dnevno. Ne sadrži gluten i pogodan je za vegane i vegetarijance. Ima najviši standard kvaliteta- EU GMP, HACCP, ISO 9001 standardi. Pakovanje sadrži 30 kesica praška za oralni rastvor prijatnog ukusa pomorandže.

Budite spremni da se suprostavite svim vašim nevidljivim neprijateljima uz ULTRA SNAŽAN IMUNITET sa FORTACELL IMMUNO proizvodom.

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo