Zasićene masti povećavaju holesterol i rizik od dijabetesa i bolesti srca
Masti u ishrani su neophodne jer obezbeđuju telu energiju i podržavaju brojne telesne funkcije, ali zasićen...
Šargarepa je zdrava u svakom obliku, pa i karamelizovana
Karamelizovana ili glazirana šargerapa je zdrav prilog bilo kom glavnom jelu od mesa. Imamo recept!
Imunološka trombocitopenija zahteva ishranu od 3 obroka i dve užine
Imunološka trombocitopenija može da bude frustrirajuća na mnogo načina, ali najvažnije je da telo putem hr...
Hipotireoza nalaže da umereno konzumiramo ovih 9 namirnica
Hipotireoza dozvoljava da se umereno uživa u svim grupama namirnica, ali neke ipak treba izbegavati jer mog...
Sočivo ima više gvožđa od mesa i dobro reguliše anemiju i hemoglobin
Sočivo poboljšava varenje jer sadrži nerastvorljiva vlakna koja skraćuju vreme zadržavanja hrane u digestiv...
Kalorijski deficit – možemo li zaista da smršamo ako unosimo manje kalorija
Kilažu nije lako regulisati samo smanjenjem unosa kalorija, već je neophodno kombinovati i neke druge akti...
Fleksitarijanska dijeta preporučuje se ženama starijim od 50 godina
Fleksitarijanska dijeta omogućava regulaciju telesne težine, održava ravnotežu hormona i doprinosi boljem z...
Ishrana zasnovana u odnosu na krvnu grupu obezbeđuje bolje varenje hrane
Hrana koju konzumiramo hemijski reaguje sa našom krvnom grupom, a ako se pridžavamo preporuka možemo da sp...
Kako avokado štiti srce, snižava loš holesterol i sužava struk
Avokado sadrži hranljive materije koja pomaže u smanjenju krvnog pritiska delujući kao prirodni diuretik z...