Na koji način grožđe u turšiji pomaže varenju i imunitetu: Napravite efikasan zimski probiotik
Udružena korisna svojstva grožđa i kvalitet koji našem zdravlju nudi fermentisana hrana su odlična zimska k...
Koje omiljene i veoma zdrave namirnice mogu izazvati gasove
Ako se gasovi vraćaju iz želuca u jednjak, mogu biti posebno uznemirujući izazivajući tahikardiju i bol, si...
Brza hrana treba da nosi oznaku o izazivanju zavisnosti, poručuju naučnici
Ultraprerađena, brza hrana s visokim udelom rafiniranih ugljenih hidrata i dodatih masti jeste privlačna i ...
Zasićene masti u odnosu na omega-3: Kako određen način ishrane utiče na naš mozak
Ranija istraživanja pokazala su da ishrana sa visokim sadržajem masti može doprineti deficitu pamćenja. Ne...
Smeju li osobe sa dijabetesom da jedu kruške
Kruške su odličan izvor rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, važnih za zdravlje probave, ali i za nivo ...
Sindrom hroničnog umora – koju hranu je potrebno da izbegavamo i zašto su bitni magnezijum, vitamini C, B12
Nutricionističke studije su pokazale da ljudi koji uzimaju mnogo šećera i ostalih prostih ugljenih hidrata,...
Da li su morska, košer i himalajska so bolje od kuhinjske soli?
Malo soli nam treba svaki dan jer ovaj ključni mineral pomaže našem telu da uravnoteži tečnosti, ali, često...
O čemu treba voditi računa prilikom izbora dijete
– Nutricionisti kada planiraju jelovnik pokušavaju da uzmu što više parametara u obzir, standardno i pol, i...
Hrana koja greje telo iznutra: Šta je termogeneza i koje namirnice podstiču ovaj proces
Tokom procesa varenja sva hrana proizvodi toplotu, međutim, nekim namirnicama je potrebno više vremena da s...