Sir i neželjeni efekti njegovog preteranog konzumiranja
Prekomerno konzumiranje sira može da napravi rasulo u našem zdravlju, od nadimanja do povećanja telesne te...
Zaslađivači bez šećera ne treba da se koriste, savetuje SZO
Nove smernice Svetske zdravstvene organizacije savetuju ljudima da ne koriste zaslađivače bez šećera
6 vrsta voća i povrća ima otrovne delove, koji nisu za jelo
Neke od namirnica koje često koristimo u kuhinji sadrže otrovne delove, odnosno opasna jedinjenja koja čak...
Bolja krvna slika postiže se hranom i uz dovoljno popijene vode
Analizom krvne slike u laboratoriji dijagnostikuju se specifična zdravstvena stanja ili prate već postojeća...
Zeleno povrće, cvekla i rukola: Koji njihov sastojak utiče na sprečavanje srčanog udara
Izbor namirnica sa većom količinom biljnih nitrata i njihova svakodnevna konzumacija bili su tema velike st...
Kako „crnooki” pasulj deluje na srce, varenje i telesnu težinu
„Crnooki” pasulj bogat je vitaminom A i K, mineralima i vitaminima, a posebno je važno što ne sadrži masti ...
Koja hrana može da spreči bolest žučne kese i probleme sa varenjem
Možda to nikada ne bi pomislili, ali umerena potrošnja kafe može da pomogne u zaštiti funkcije žučne kese i...
Može li bademov jogurt biti alternativa mlečnim proizvodima
Alternative mlečnim proizvodima na bazi biljaka postaju sve dostupnije potrošačima. Nedavno istraživanje po...
Kako prepoznati nedostatak magnezijuma u organizmu
– Magenzijum je uključen u preko 300 različitih enzimskih reakcija u našem telu. On učestvuje u regulaciji ...